Kapittel 1: Eva en Madrid

 

 

Kapittel 1 inneholder to tekster: Un fin de semana en Madrid og Madrid. I den første teksten møter vi igjen en av de fiktive hovedpersoner i boka, Eva, som er på tur i Madrid sammen med sin spanske ”søster”. De bestemmer seg for hvordan de skal tilbringe helgen i Madrid, og de bestiller på en kafé. Kelneren som tar imot bestillingen gir dem en kompliment (”piropo”). Man kan lese andre morsomme ”piropos” på side 17, og jobbe videre med dette i øvingsboka, oppgave 14, hvor elevene blant annet må skrive en ”piropo”.


Madrid er en kort faktatekst om Spanias hovedstad. Det er en sang i kapitlet som også handler om Madrid: Aquí no hay playa. Sangen nevner mye av det som kjennetegner Madrid: kjente steder og institusjoner, fotballag og politikere. Alt vel og bra, men når august kommer, og det er kjempevarmt, er det noe som Madrid mangler: en strand. 

Av grammatikk i dette første kapitlet, får man en repetisjon av verbbøyninger i presens, med fokus på diftongerende verb. Man lærer også om fritidsaktiviteter, om Madrid, og om å bestille på kafé.  

Sonido

Eva en Madrid [01:19]
Last ned mp3 [625.5 kb]
En la plaza mayor [00:53]
Last ned mp3 [418.0 kb]
Madrid [01:01]
Last ned mp3 [480.6 kb]
Piropos [00:48]
Last ned mp3 [381.7 kb]